Lightroom CC DESKTOP & MOBILE

Lightroom създаден с основна цел – едновременното управление и редактиране на голям брой изображения. Тяхното редактиране, съхраняване и организиране на едно място Photoshop е един много усъвършенстван инструмент за редактиране на изображения, но когато редактирате стотици изображения, организацията изведнъж се превръща в проблем, с течение на времето.Тази програма е за употреба от профисионални фотографи и е един много мощен инструмент и ако искате можете да се впуснете в изучаването и.

За целите на Инстаградеми обаче ще ползваме една нейна много удобна функция а именно “Presets” или предварително зададени настройки за обработка на снимките, можете да видите в примерите по-доло какво имаме предвид и само като си помислите,че това става точно с 3 клика по екрана на телефона ;)

  

 

 

Та след като разбрахте какво може да прави Lightroom CC + нашите пресети ето и как да инсталирате и синхронизирате всичко коректно. (линк с нашите пресети ще намерите във секцията с уроци). Винаги можете да си купите или намерите безплатни пресети и да ги добавите към тези които имате, цената им варира от 80$ до 500$ в зависимост от бройката и качеството, винаги сме насреща да помогнем със съвет, ако намерите някое атрактивно за вас предложение.

 

Стъпка 1

Ако все още не сте го направили, ще трябва да изтеглите Lightroom CC както за компютър , така и мобилното приложения. След като сте в десктоп версията на Lightroom CC, отворете в конкретна картина и кликнете 3-те линии с кръговете в горната дясна част на екрана.

 

 

Стъпка 2

Можете да видите "Предварително зададени настройки" - presets -  в долната част на дясната страна, щракнете върху това и опциите на предварително зададените настройки ще се появят леко наляво. След това щракнете върху трите точки нагоре (...), до пресетите. След това кликнете върху "предварителни настройки за импортиране"

 

Пик

 

Стъпка 3

Ще се покаже папка, подобна на лявата. Ако никога не сте изтегляли предварителни настройки, преди това да е празно. Вие ще трябва да отворите "папки" в друг прозорец, за да намерите Preset - ите който сте изтеглили от нашият сайт  в папката за изтегляния. Щом ги намерите, плъзнете папката в папката с предварително зададени настройки. След това можете да затворите двете папки и да рестартирате Lightroom CC. Предварителните ви настройки сега трябва да се намират заедно с останалите пресети, които сте видели, по-рано в „предварителните настройки“

 

 

Стъпка 4

За да сте сигурни, че вашите пресети са синхронизирани с Lightroom mobile, щракнете върху 3 точки отдясно в предварително зададените настройки и изберете "Управление на предварителни настройки". Уверете се, че папката където сте сложили Presets е била маркирана. Можете да натиснете тук всички стандартни настройки, ако предпочитате. Накрая кликнете върху иконата на облака в най-горната дясната страна на екрана.

ЛИНК СЪС АРХИВА ПРЕСЕТИ

Това е Lightroom CC десктоп и мобилен телефон! Вие сте готови да обработвате бързо снимките си с пресетите който сме избрали за вас. Постарахме се да подберем такива който да са специално за Инстаграм все пак сте в Инстаграм академия ;) което не означава, че не можете да ги ползвате и за всичко друго за което ви потрябват.