Предимствата на онлайн тренировките

Тренировките са една много деликатна част от живота на човек. Искаме да тренираме всеки ден и да поддържаме тонус и фигура, но пък мотивацията да го правим ежедневно често ни бяга. В такива моменти си измисляме какви ли не оправдания – „Не ми се излиза днес само, за да отида до залата“, „Много искам, но няма да ми остане никакво време“, „Не съм си взел/а нещата за тренировка“ и т.н. 

Тук обаче се намесват онлайн тренировките, при които повече извинения стават излишни и си зависи само от нас ще си отделим ли малко време или не. Предимствата на това да тренираме от вкъщи са доста и сега ще споменем някои от тях. 

Тренираш в удобни за теб часове и спестяваш време. Това със сигурност е най-огромния плюс. Не се съобразяваш с работното си време или с това на фитнеса. Ако имаме дори и 30 минути преди работа, можем спокойно да ги отделим за кратка тренировка. Или в случай, че работим от вкъщи – обедната почивка е идеалното време да се раздвижим. Хем ще свършим със спорта за деня, хем ще се разсеем от задачите и ще повишим концентрацията си. Времето ни е много ценно и често решаваме да изключим нещата, които правим за нас самите, защото все не стигаме до тях. Правим път на всички задължения, които не можем да избегнем и пренебрегваме собствените си развлечения. Предимството на това да тренираш от вкъщи е, че стига да искаме наистина – винаги можем да намериш 20-30 минути за едно бързо раздвижване. Въпросът е колко сме мотивиран. 

Тренираш навсякъде. Това предимство също не е за пренебрегване. Не само, че си спестяваме време, но когато тренираме от вкъщи имаме възможност да бъдем гъвкави в дейностите си без това да означава да изключим спорта. Както вече споменахме – може да бъдем вкъщи, но също това ни дава шанс да продължим да поддържаме тялото си и на почивка. Стига да имаме място, където се чувстваме удобно – не ни е нужно нищо друго. Тренировките със собствено тегло са по-добър вариант от липса на тренировки изобщо, нали?

Чувстваш се удобно. Особено при жените, една от най-често срещаните причини да не посещават фитнес е, защото се чувстват неудобно. Стресът да влезем на ново място, погледите да се обърнат към нас и някой да ни наблюдава как правим упражнения, които не сме напълно убедени, че дори правим правилно е огромен. И заради това напрежение голяма част от жените просто изключват тренировките. Когато обаче си тренираме в комфорта на своя дом (или където и да е, стига да се чувстваме удобно), автоматично нещата стават по-лесни и приятни. Не се притесняваме кой ни наблюдава и как изглеждаме, а просто посвещаваме малко време на тялото си. Именно затова онлайн тренировките са такова удобство – единственото което ни дели от тях е желанието, защото всички оправдания, които си даваме падат. 

Огромно разнообразие. Ние избираме как да тренираме от вкъщи – да си пуснем случайни клипове онлайн, да си наемем треньор или да си купим достъп до различни видеа и програми, което е най-оптималния вариант. Тогава качеството е по-високо от свободно качените тренировки, а в същото време е по-достъпно финансово, отколкото да имаш треньор. Още повече, можеш да си вземеш различни програми – за корем, за дупе, кардио, разтягане и прочие - и да избереш това, за което си в настроението днес. 

Около тренировките вкъщи със сигурност има повече предимства, отколкото недостатъци. Ако и ти си от хората, които си намират оправдания да не ходят до фитнеса или просто искаш да си спестиш време, средства и да се чувстваш в пъти по-удобно – не го обмисляй много. Пробвай, а може накрая да се окаже, че именно от това си имал нужда. 

В случай, че не знаеш, откъде да започнеш, разгледай възможностите в сайта ни. Има тренировки за дупе, за корем и дори танци, с които да изваеш тяло, докато се забавляваш. 

Приеми това като знак да направиш нещо за себе си!